Herinneringsreportage

Tijdens een herinneringsreportage worden er waardevolle herinneringen gemaakt voor  nu en later. Dit kan in de vorm van documentaire of portretfotografie.

Afscheid nemen ...

In het leven nemen we om allerlei redenen afscheid van iets of iemand. Het kan zijn omdat we verhuizen, emigreren, scheiden, veranderen van baan of met pensioen gaan. Ook komt het voor dat een afscheid blijvend is omdat iemand terminaal ziek is. De waardevolle periode voor een afscheid kan in een herinneringsreportage worden vastgelegd. De alledaagse en bijzondere momenten vormen een bron voor een uniek verhaal. Ik kom bij jullie thuis fotograferen of op een voor jullie prettige locatie. 

 

“Those we love don’t go away.
They walk beside us every day.
Unseen, unheard, but always near.
Still loved, still missed, and very dear.”
– Alex MacLean –

Ongeneeslijk ziek

Wanneer bekend is dat een dierbare een ongeneeslijke ziekte heeft, dan stort je wereld in elkaar. In deze fase is de liefde en verbinding zo belangrijk. 

In deze moeilijke periode wil je de laatste momenten samen zo lang mogelijk vasthouden. Het “alledaagse” wordt dan extra bijzonder. Samen ontbijten, een boek voorlezen, een kop koffie doen, een wandeling, avondeten … 

In een herinneringsreportage worden deze momenten puur en authentiek vastgelegd als een blijvende herinnering.

Ziekbed

Ook de laatste levensfase op en aan het ziekbed kan op een discrete en subtiele wijze in beeld worden gebracht. Denk aan de dagelijkse verzorging, een gesprek, een aanraking, een lach of een traan. 

Het zijn juist deze kleine, soms kwetsbare momenten van aandacht en verbondenheid die het waard zijn om vast te leggen en later terug te kunnen zien. 

Van tevoren kunnen we bespreken hoe je wel of juist liever niet gefotografeerd wilt worden.

“Verdrietig om het gemis,
dankbaar voor de goede herinnering,
trots op wat je ons hebt gegeven,
liefde die we nooit vergeten.”

Andere momenten voor een herinneringsreportage

Herinneringsreportages kunnen natuurlijk ook gemaakt worden wanneer er geen sprake is van een definitief afscheid. Het is ook mooi om een specifieke levensfase vast te leggen. Denk aan de kindertijd, tienertijd of wanneer je op leeftijd bent. Elke fase in het leven heeft iets bijzonders en unieks.