Herinneringsreportage

Tijdens een herinneringsreportage worden er waardevolle herinneringen gemaakt voor later. Dit kan in de vorm van documentaire of portretfotografie.

Wanneer een herinneringsreportage?

Verhuizing

Voor veel mensen kan een verhuizing best moeilijk zijn. Als je een groot gedeelte van je leven ergens gewoond hebt waar veel herinneringen liggen, kan het lastig zijn om afscheid te nemen. Bij het afscheid nemen van het huis voelt het ook als afscheid nemen van je herinneringen. 

Als je kleiner gaat wonen, moeten er vaak veel spullen met emotionele waarde weggedaan worden. Met een fotoreportage van je huis in de staat zoals die was kan je altijd nog de herinneringen ophalen met foto’s. Dit maakt het afscheid makkelijker.

“Like dew drops
on a lotus leaf
I vanish.”
– Shinsui –

Alzheimer

Een herinneringsreportage voor mensen die gediagnosticeerd zijn met Alzheimer kan erg fijn. De gedachte dat je alledaagse leven wordt vastgelegd in een document kan rust geven als het geheugen minder wordt en herinneringen vervagen. Foto’s kunnen een bron zijn voor mooie gesprekken.

Afscheid op het werk

Als iemand jarenlang voor een bedrijf gewerkt heeft en de tijd is aangebroken dat hij of zij met pensioen gaat, kan een afscheidsreportage van de laatste periode op het werk een mooie blijvende herinnering vormen. De reportage geeft de mogelijkheid om extra stil te staan bij deze laatste periode op het werk. Een mooie aanvulling hierop is om ook de eerste periode thuis vast te leggen. Hoe zet het leven zich voort na het pensioen? In de vorm van een mooi herinneringsboek worden de foto’s gepresenteerd. Een bijzonder en persoonlijk cadeau om te geven aan iemand die met pensioen gaat. 

” Je bent niet meer
daar waar je was,
maar overal waar wij zijn.”