Ervaringen van anderen …

Het verlies kwam voor ons erg onverwacht. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, en dat leek ons ook voor de uitvaart. Door onze uitvaartverzorger werd Hazel Ling aanbevolen. Ze was beschikbaar en kon komen. Hazel was op tijd. Eigenlijk alleen bij aankomst hebben we haar gezien, daarna is ze op de achtergrond gebleven. De uitvaart is aan ons voorbij geschoten. Het echte afscheid nemen komt voor ons daarna pas. Achteraf merken we dat de foto’s ons een goede mogelijkheid bieden om terug te kijken naar het afscheid. In tegenstelling tot een geluidsopname kun je ook in alle rust stilstaan bij een enkel beeld.

Hazel heeft ons de foto’s opgeleverd zodat we deze ook via Google of Apple met de familie hebben kunnen delen en kunnen terugkijken. We kunnen haar van harte aanbevelen.
– R.B –

“Ik heb Hazel al diverse malen ingeschakeld voor een uitvaart en elke keer is het resultaat weer prachtig en ontroerend. Ze doet haar werk subtiel, je merkt amper dat ze er is. Maar na afloop levert ze een prachtig mooie reportage op van het afscheid. Het biedt in mijn ogen troost en rust. Daar waar de dag voor nabestaanden vaak intens en vol is, bieden de foto’s de kans om rustig terug te blikken en (nogmaals) te zien dat het goed en rijk was, in liefdevolle aandacht met elkaar.
– Heleen Alders, uitvaartbegeleider Van Vuure uitvaartverzorging –

“Hazel heeft voor ons de uitvaart van mijn moeder gefotografeerd. En dat heeft ze ontroerend mooi gedaan. Haar feilloze timing, oog voor detail en menselijke interactie maakt dat wij een prachtige herinnering aan die dag hebben. Heel, heel veel dank voor de warmte die je hebt weten te vangen. Ontzettend dierbaar.
– Carlinda Lengkeek –

“Hazel heeft op professionele wijze het afscheid van mijn man prachtig in beeld gebracht. Ze was onzichtbaar aanwezig, maar haar aanwezigheid heeft prachtige herinneringen opgeleverd.

De foto’s tonen de vele kanten, het verdriet maar ook de lach om mooie herinneringen, de troost en de warmte, het gemis.

De foto’s en het fotoalbum zijn van onschatbare waarde. Dankjewel hiervoor.”
– Mieke –

Voor het afscheid van mijn vrouw had ik de wens dat het zou worden vastgelegd zoals we ook ons huwelijk hebben vastgelegd; een visuele herinnering aan een mooie dag welke je op gepaste momenten kan oppakken om de herinneringen levend te houden. Toen ik deze wens uitte bij onze uitvaartbegeleider kwam ze met “dan heb ik de ideale fotograaf hiervoor” en was het daarmee rond.

We hebben het afscheid gevierd over 2 dagen en de eerste dag op locatie heb ik Hazel kort begroet maar verder niet gesproken en eigenlijk ook niet meer gezien. Ze ging heel natuurlijk op in de groep en bij niemand iets gemerkt van “wat doet die vrouw hier?”. De tweede dag bij ons thuis was Hazel er ook weer en hoewel nog intiemer viel ze ook hier weer helemaal weg in de setting.

Na een paar dagen kregen wij 2 fotocollage’s in een filmpje toegestuurd en dat was direct een 10! Wat fijn om, meermaals, deze 2 dagen te herleven aan de hand van deze foto’s, dit was 100% het idee geweest!

Hazel heeft zelf een selectie gemaakt waardoor wij een mooi beeld hebben zonder eerst door 1000 foto’s te moeten lopen om zelf een selectie te vormen.

Toen Hazel enkele weken later het fotoboek persoonlijk kwam overhandigen hebben wij voor het eerst echt gesproken en heb ik ontdekt wat een fijn mens ze is. Ze is bij ons komen eten en met de kinderen hebben we het mooie boek doorgenomen, wat een waardevol iets! Ook het persoonlijke verhaal van Hazel geeft mij de bevestiging die Cavalli al wist; dit is de ideale dame voor deze klus.

Hazel, ik ben je heel dankbaar dat jij ons deze intieme gebeurtenis helpt de rest van ons leven vast te houden….
– Tom –

 

“Lieve Hazel, 
Dank je wel voor de prachtige fotoboeken met de foto’s van de waardevolle en bijzondere momenten tijdens het afscheid van mijn lieve man en onze vader en opa.

Deze beelden hebben ons veel steun en troost gegeven om door deze verdrietige en moeilijke periode heen te komen.
Ook je persoonlijke benadering hebben wij als heel prettig ervaren.”
– J.W en K.W 

“Omdat door de tranen en de vaak veel te drukke stilte om je heen niet altijd alles zichtbaar is, zijn beelden na afloop van een afscheid van onschatbare waarde. Dit heb ik zelf ervaren nadat mijn grote liefde Hans op 1 augustus 2020 onverwachts overleed aan de gevolgen van een wespenaanval. Hazel Ling, een goede en professionele fotograaf die de sfeer prachtig weet te vangen en waar wij als uitvaartonderneming erg graag mee samenwerken, was bereid haar vakantie te onderbreken en het afscheid van Hans vast te leggen.  De kleinste details ontgaan haar niet. Doordat ze de tijd neemt voor haar foto’s en door haar rustige uitstraling weet ze mensen op hun gemak te stellen – eigenlijk hebben de mensen om haar heen niet in de gaten dat ze er is – waardoor ze heel natuurlijk op de foto komen. Zij weet fotograferen te verheffen tot kunst. 

Dankbaar ben ik je lieve Hazel dat je er was op het moment dat ik je nodig had.”
– Nicole Visser –

“Tijdens de begrafenis van mijn echtgenote heeft Hazel een fotoreportage gemaakt in de kerk en op de begraafplaats. Zij deed dit geheel onopvallend maar wist toch de belangrijke momenten feilloos weer te geven. Een goed oog voor de samenstelling van het beeld maakten de foto’s bijzonder aantrekkelijk en het spelen met kleur en zwart-wit gaven een extra cachet aan de reportage! Veel dank voor een waardevolle herinnering aan een toch droevige gebeurtenis.”
– Rob Zwartendijk –

“Dear Ms Hazel Ling,
I have to compliment you with the video and photos of the church service and funeral of my late sister. Not only are the impressions of very high quality – true artwork -, but more importantly they capture the heart-felt feeling of my family members present. Your photographic artwork will remain a living reminder of the sadness of the event and the internment of my dearest elder sister’s final resting place among nature. Thank you much.”
– R.K. –


“We bewaren beelden van belangrijke gebeurtenissen in ons leven op foto of (geluids)film. Ernaar kijkend en luisterend komen de gevoelens en emoties van toen weer tot leven. Dat doen we bij bruiloften en verjaardagen, hele reportages! Gek…, we deden het niet bij een begrafenis. Terwijl dat toch een emotionele bijeenkomst is, waar veel mensen uit ons verleden weer eens samenkomen, maar waarbij de direct betrokkenen zich achteraf vaak realiseren dat alles in de drukte van het moment toch in een waas is voorbij gegaan.

Terwijl ik dit schrijf kijk ik naar het uitgebreide fotoverslag van de uitvaart van mijn lieve vrouw, vanaf het moment dat dierbaren haar het huis uitdroegen tot een met het samenzijn na afloop van de herdenkingsbijeenkomst. Bij alle droefheid die bij me opwelt voel ik vooral de warmte van dat samenkomen. Ik ben enorm blij dat Hazel Ling met haar camera op onopvallende wijze bij dit alles aanwezig was. Ik was helemaal blij toen ik later de honderden foto’s te zien kreeg die ze gemaakt heeft. Het was geen serie geposeerde groepsfoto’s of portretten. Verre van dat. Het waren sfeervolle candid opnamen van de gasten in hun betrokkenheid bij het gebeuren, soms ontroerend, soms met een geestige knipoog. Als je ‘candid’ zegt, vrees je dat mensen ‘betrapt’ zijn op ongemakkelijke momenten. Het tegendeel is het geval. De foto’s hebben een grote emotionele lading, maar zijn uitermate respectvol, ook als ze intiem inzoomen op details van houding en expressie van de aanwezigen. We zijn gewend dat reportages in kleur zijn; dat verwachten we van bruidsreportages. Hazel maakte ook veel foto’s in zwart wit; juist die zijn vaak bijzonder sfeervol. Inderdaad, het is de sfeer van de bijeenkomst die wordt vastgehouden en die emotievolle herinneringen oproept.

Aanvankelijk dacht ik: “een fotoreportage, die maak je bij bruiloften en jubilea, maar niet bij een uitvaart”. Ben ik blij, dat ik toegestemd heb dat ik deze kostbare herinneringsbeelden heb laten maken.”
– J.H –

“Hazel maakt prachtige, sfeervolle en stemmige foto’s, die goed de sfeer van het moment weergeven. Daarnaast heeft ze een zeer professionele werkwijze als fotograaf. Op de dag van de begrafenis was ze eigenlijk nauwelijks zichtbaar, maar achteraf bleek ze bij alle belangrijke momenten vooraan gestaan te hebben. Bij het selecteren van de foto’s om uiteindelijk in een album te plaatsen was ze heel geduldig en vriendelijk. Haar werkwijze rondom de zakelijke/financiële dingen is erg prettig en sympathiek. Tenslotte is Hazel ook erg fijn in de omgang, wat heel prettig is als je in de rouw bent.”
– Lucas Lenselink –

“Wij werken geregeld met Hazel. Zij weet ongewone en vaak ongezien situaties vast te leggen die een prachtig verhaal vertellen van die dag. Ze heeft zeer veel oog voor detail en is heel onzichtbaar aanwezig…iets wat op de dag van de uitvaart heel belangrijk is. Hazel is bescheiden en zeer flexibel. Ik denk dat haar inlevingsvermogen ervoor zorgt dat er emotie te zien is in haar foto’s.”
– Cavalli Uitvaartbegeleiding –

“Wat een ONGELOOFLIJK mooie foto’s. We zijn sprakeloos en diep geraakt..”
– H.L. –

“Inmiddels hebben wij een paar keer met Hazel mogen samenwerken en wij zijn onder de indruk van haar manier van werken. Hazel is een rustig, representatief en warm persoon. Ze stelt zich goed verdekt op en loopt absoluut niet in de weg maar toch slaagt zij er in om elk belangrijk moment van een uitvaart prachtig in beeld te brengen. Hazel is een aanwinst voor de (rouw)fotografie!”
– Veerkracht Uitvaarten –

“Erg sprekende beelden. Heel smaakvol en diep rakend. Zeer authentiek. Hans waardig”
– George Schouten –

“Het was een prachtige, maar erg verdrietige dag. Wat doe je als je liefste vader van mensen houdt maar door de Corona beperkingen maar handjevol mensen mag uitnodigen. Dat deed hem geen eer. Esther Sprey (uitvaartbegeleidster) kwam met deze drive thru. Wat was dat mooi. En ze bedacht ook om jou, Hazel, uit te nodigen om dit vast te leggen.
Foto’s? Willen we dat? Ja laten we dat doen. Het wordt vast heel mooi. Hazel, je hebt onvergetelijke foto’s gemaakt. Mooie, ontroerende, leuke en prachtige foto’s. En naast jouw vakwerk ben je ook een vakvrouw. Je was onzichtbaar. Bijna niemand (inclusief wijzelf) zag jou. Maar je was er op de mooie momenten. Dit zijn geen foto’s van verdriet (wat er nog steeds heftig is), maar foto’s van een eervol mooi afscheid. Je bent een aanrader. Je mooie persoonlijkheid zie je terug in de foto’s. Bedankt, echt bedankt! ❤️”
– Patricia de Bruin –

“We zijn erg blij dat we een uitvaartfotoreportage hebben laten doen door Hazel.

Met een uitvaart komt in een keer heel veel op je af en heb je nauwelijks tijd om stil te staan bij alles wat moet gebeuren. We hadden in eerste instantie niet gedacht aan een fotoreportage, maar op advies van een vriendin hebben we het laten doen door Hazel. Geen spijt van gehad! Zij manouvreerde zich geruisloos en natuurlijk door de menigte en kon prachtige shots maken. Niemand die zich stoorde aan de aanwezigheid van Hazel.
Hazel weet feilloos de sfeer te ‘proeven’ en vertaalt deze in een prachtige en waardige reportage. We kijken keer op keer naar de fotoreportage met veel emoties en mooie herinneringen van die dag. Wat zulke foto’s in je los kunnen maken! Bedankt Hazel, het is helemaal naar ons wens!”
– Hoy Lam –