Over mij

"Hazel maakt prachtige, sfeervolle en stemmige foto’s, die goed de sfeer van het moment weergeven. Daarnaast heeft ze een zeer professionele werkwijze als fotograaf. "

Afscheidsfotografe Hazel Ling die op een boomstam zit

Hazel Ling

Ik ben geboren en opgegroeid in Amsterdam. Kort na de geboorte van ons tweede kind besloten we de stad te verlaten en te verhuizen naar het groene Hilversum.

 

Na een afgeronde HBO opleiding trok de financiële sector mijn aandacht, waar ik meer dan 10 jaar werkzaam ben geweest. Hoewel het cijfermatige en analytische werk mij voldoening gaf, was ik toe aan meer ruimte voor zelfstandigheid en creativiteit. Dit was de aanleiding om mijn liefde voor fotografie te volgen. Van jongs af aan ben ik al geïntrigeerd door de foto’s van mijn moeder uit de jaren 60. Fotografie roept herinneringen en emoties op en dat grijpt mij aan. 

Met enthousiasme begon ik met een opleiding aan de Fotoacademie. Sindsdien ben ik mij verder gaan ontwikkelen als zelfstandig fotograaf en exposeer ik mijn werk bij galeries, beurzen en musea. Om uiting te geven aan mijn behoefte aan diepere zingeving en verbinding, heb ik een stap gezet naar uitvaartfotografie. Als afscheidsfotograaf breng ik de liefdevolle momenten in beeld op een uitvaart. Het is bijzondere vak waar ik veel voldoening uit haal.

“Mijn kracht is mijn gevoel voor sfeer en oog voor detail. Ik ben altijd goed in staat om de schoonheid van een moment te zien en deze te vangen.”

“Photography is the story
I fail to put into words.”

– Destin Sparks –