Over mij

Mijn verhaal

Mijn naam is Hazel Ling en ik ben autonoom fotograaf. Mijn eerste afscheidsreportage was in opdracht van vrienden. Het was een opdracht met een emotionele lading, omdat het voor een bekende was. Bovendien had ik toen nog het verlies van mijn moeder te verwerken. Het was een enorme uitdaging voor mij om de emoties de baas te zijn tijdens het fotograferen. Maar achteraf ben ik blij dat ik het heb gedaan, omdat ik zag hoe waardevol foto’s zijn voor het rouwproces.

Portret van Hazel Ling in Hilversum

Beelden geven steun

Voordat ik mijn eerste uitvaartreportage maakte, had ik niet beseft dat foto's van een afscheid zoveel steun geven.

Maar bij het terugkijken van de foto’s werd ik geraakt door de emoties die de beelden opriepen. De pure momenten werden weer voelbaar door het zien van de foto’s.

Vangen van het moment

Voor mij is het fotograferen van een uitvaart niet het vastleggen van verdriet, maar juist het vangen van liefde, sfeer en verbondenheid. Deze beelden vertellen jullie persoonlijke verhaal.

Dit werk is enorm dankbaar om te doen. Mijn grootste drijfveer is, dat ik met fotografie een waardevolle herinnering vastleg voor de nabestaanden en zo het verdriet draaglijker te maken. Het raakt mij om pure emoties vast te leggen.

Wil je meer weten over mij?

“Mijn kracht is mijn gevoel voor sfeer en oog voor detail. Ik ben altijd goed in staat om de schoonheid van een moment te zien en deze te vangen.”

“Photography is the story I fail to put into words.”

– Destin Sparks –